В умовах нестабільного ринку підприємцям складно виділити окремий бюджет на індивідуальну розробку інтернет-магазину з нуля. Але якщо ви обмежені в часі та коштах, завжди є альтернативні шляхи для створення сайту. Окрім безкоштовних конструкторів та CMS, сьогодні мають попит SaaS-платформи — програмні сервіси для формування інтернет-магазинів на їх основі.

Чим SaaS відрізняється від інших способів відкриття інтернет-магазину

Порівнюємо 3 бюджетні інструменти:

Конструктор сайтів

Конструктор — це платформа для самостійного створення сайту на основі безкоштовних шаблонів. Наприклад, відомі Wix, Tilda або Ukit. Головна перевага: не потрібно бути IT-спеціалістом або вебдизайнером, бо розібратися в конструкторі зможуть всі.

Недоліки: обмежений функціонал, відсутність «гнучкості», шаблонність. Ця база більше підходить інформаційним сайтам, аніж інтернет-магазинам з онлайн-продажами в конкретній країні. Для торгівлі в Україні або, наприклад, в Європі потрібні спеціалізовані рішення, адаптовані для конкретного регіону.

Відкриті CMS

CMS (Content Management System) — це базове програмне забезпечення, як WordPress або Joomla. Відкриті CMS дають більше можливостей і коштують недорого, тому зберігають популярність багато років.

Але цей шлях все одно вимагає від замовника досвіду в IT-сфері: вам треба вибирати розробника, формувати технічні завдання та впевнитися в якості їх виконання. Також CMS майже неможливо масштабувати та розвивати, важко змінювати дизайн чи збільшувати функціонал.

SaaS

SaaS (software as a service) — це готові програмні сервіси для створення сайтів на їх основі. Згідно з цією моделлю ви оплачуєте використання інтернет-магазину, як послугу. В Україні одним з представників SaaS є платформа створення брендових інтернет-магазинів Shop-Express.

Ви можете створити сайт за 1 день та вносити оплату раз на місяць або раз на рік. Головна перевага: можливість розвитку, зміна дизайну та функціоналу, постійне обслуговування сайту (продовження хостингу, оновлення CMS, гарантія безпеки тощо).

З точки зору «гнучкості» дизайну та широти функціонала найбільш привабливим варіантом для бюджетного відкриття інтернет-магазину є SaaS. Сервіс має попит серед підприємців малого та середнього бізнесу, які не мають бюджету на розробку та хочуть швидко запустити онлайн-продажі.

Які можливості SaaS-платформи надають бізнесу

Інтернет-магазин на базі SaaS має всі необхідні інструменти для системного отримання прибутку та розвитку:

  • «Гнучкий» дизайн: в будь-який момент можна покращити інтерфейс та налаштувати дизайн під свої потреби.
  • Великий каталог: від 500 до 50000 одиниць товарів.
  • Адаптація під будь-які типи мобільних пристроїв.
  • Можливість додавати нові мовні версії.
  • Інтеграції з маркетплейсами, Google Shopping, Facebook.
  • Інтеграції з логістичними операторами та різноманітними платіжними системами, щоб користувачі завжди мали вибір.

Сервіс не передбачає індивідуальну розробку, а пропонує саме готові рішення. Але у вас завжди є можливість вдосконалити дизайн та розширити функціонал. Для цього SaaS-платформи залучають власних фахівців або партнерів, наприклад, спеціалістів з вдосконалення інтерфейсу та оптимізації інтернет-магазинів.

Кому підходить SaaS-платформа

SaaS-платформи створені для вирішення конкретних бізнес-задач. Розробник підбирає функціонал, що задовольняє потреби конкретної категорії бізнесу:

  • Власники оффлайн-магазинів, які прагнуть розпочати онлайн-торгівлю.
  • Середній бізнес з потребою в функціональному та зручному інтернет-магазині з дизайном, який буде запам’ятовуватися.
  • Представники малого бізнесу з мінімальним бюджетом та потребою у швидкому старті продажів.

Тож якщо у вас обмежений бюджет, потреба в швидкому старті, «гнучкому» дизайні та різноманітних інтеграціях — SaaS-платформи для вас на порядку денному. На сайті Shop-Express ви зможете прозоро побачити всі ціни на створення інтернет-магазину з тим набором послуг та функціоналом, який вирішить ваші бізнес-задачі. А команда «Турум-бурум» залюбки допоможе втілити всі ідеї та бажання стосовно UX/UI дизайну, стилістики та зручності користування вашим майбутнім проектом.

Поділитися постом у:

Інші статті

1
/
1

Більше кейсів від Турум-бурум?

Перегляньте наше портфоліо з різноманітних сфер бізнесу, щоб переконатися в нашому досвіді.

Дивитися портфоліо

Напишіть нам, і розпочнемо співпрацю!

Ваше повідомлення було відправлене! Ми зв'яжемося з вами якомога швидше

Відправити ще одну заявку
Doublecheck your form data please